تست اضطراب (تست آنلاین اضطراب)

در زندگی مدرن، داشتن احساس اضطراب اصلاً عجیب نیست. افرادی که درگیر اضطراب هستند، لزوماً افرادی غیرمعمولی نیستند، بلکه همه ما در پروسه زندگی روزمرهمان درگیر اضطراب خواهیم شد. توجه به این نکته مهم است که دلایل بوجود آمدن اضطراب متفاوت است، به همین دلیل اضطراب انواع متفاوتی دارد. شاید شما تمایل داشته باشید که بدانید میزان اضطراب شما چقدر است؟ و با توجه به میزان آن به دنبال راهحلی برای آن باشید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که اگر میزان اضطراب از حدی فراتر رود، فرد دچار اختلال اضطرابی میشود و برای درمان آن، نیاز به مراجعه به روانشناس دارد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع تستهایی که برای سنجش اضطراب به کار میرود، آشنا کنیم. پیش از معرفی تستها، خوب است که تعریفی از اختلالات اضطرابی داشته باشیم.
اضطراب چیست؟
تعریفی که برای «اختلال اضطرابی» در نظر گرفته شده است، یک حالت روانی یا برانگیختگی شدید است که ویژگیهای اصلی آن، ترس، تردید و نگرانی مفرط است. در واقع نگرانی قلب تپنده اضطراب است. افرادی که دچار اختلال اضطرابی هستند، نگرانی و ترسشان بیشتر از حد است و با موقعیت پیش آمده هیچ تناسبی ندارد. برای مثال شخصی که از گربه وحشت دارد، حتی از راه رفتن گربه روی دیوار نیز ممکن است غش کند و یا دچار حالت فوبی شود. این نگرانیها به صورت مستمر است و او را دائماً رنج میدهد؛ تا حدی که زندگی روزمره فرد نیز دچار اختلال میشود. بیشترین میزان مرخصی گرفتنهایی که از سرکار اتفاق میافتد، مربوط به افرادی است که دچار اختلال اضطرابی پنیک هستند. حدود 30 تا 40 افراد در طی زندگیشان به یکی از انواع اختلالات اضطرابی دچار میشوند که متاسفانه هزینههای زیادی بابت این مشکل پرداخت میکنند که لزوماً هزینههای مادی نیست. تصور کنید که شخصی به دلیل داشتن اختلال اضطرابی نمیتواند رابطه عاطفی خوبی داشته باشد، نمیتواند شغل خوب و باثباتی داشته باشد و فرصتهای زندگیاش را از دست میدهد. بنابراین برای اختلالات اضطرابی، مراجعه به روانشناس قطعا لازم است. در ادامه انواع اختلالات اضطرابی معرفی میشود.
اختلال اضطراب جدایی
1.اختلال اضطراب جدایی: ترسی شدید که با موقعیت همخوانی ندارد، وقتی از شخصی که به او دلبستگی دارید، دور میشوید، این احساس اضطراب به صورت بسیار شدید خودش را نشان میدهد. از جمله نشانههای اختلال اضطراب جدایی این است که فرد از اینکه گم شود و یا نادیده گرفته شود، وحشت دارد؛ از تنها ماندن میترسد و دوست ندارد جایی را که نمیشناسد، بخوابد. تمام کابوسهای او درباره جدایی و تنها ماندن است. این ترس برای کودکان و نوجوانان به مدت یک ماه و مستمر و برای بزرگسالان ۶ ماه و بیشتر باید طول بکشد که روانشناس برای این فرد تشخیص اختلال اضطراب جدایی را در نظر بگیرد. مانند سایر اختلالات کسی که اختلال اضطراب جدایی داشته باشد در عملکرد روزمره خود دچار مشکل است.
اختلال گنگی انتخابی
2.اختلال گنگی انتخابی: ناتوانی مستمر برای صحبت کردن در موقعیت های اجتماعی که در این موقعیت ها انتظار می رود فرد صحبت کند. باید بیشتر از یک ماه طول بکشد و دلایل جسمانی باعث عدم تکلم نشده باشد.
اختلال هراس اختصاصی
3.اختلال هراس اختصاصی: این اختلال چهار دسته است. ترس از حیوانات، ترس از محیط طبیعی، ترس از خون و تزریق و ترس از یک موقعیت خاص. فوبی دوران کودکی معمولاً ترس از حیوانات است و در دوره بزرگسالی فوبی موقعیتی بیشتر نمود پیدا میکند. از جمله نشانههای فوبیا ترس شدید از یک موقعیت است که این موقعیت باعث نشانه های جسمانی می شود. فرد از موقعیت اضطرابی فرار میکند و اجتناب دارد و این ترس و اجتناب بیشتر از ۶ ماه طول میکشد. اختلال فوبی اختلال در عملکرد روزمره نیز می شود. تفاوتی که بین اختلال اضطراب هراس اختصاصی و آگروفوبیا وجود دارد، این است که در فوبیا فرد از خود آن موقعیت میترسد ولی در آگورافوبی از اینکه کمکی به او نرسد وحشت دارد.
اختلال اضطراب
4.اختلال اضطراب اجتماعی: افرادی که دچار اختلال اضطراب اجتماعی هستند دائما دیگران قضاوت دیگران هستند. زمانی که عملکرد زیر سوال برود اضطراب شدیدی میگیرند. این افراد از موقعیت های اجتماعی و در معرض دید بودن، اجتناب می کنند. او می ترسد که کاری انجام دهند که اضطرابش لو برود. همیشه موقعیتهای اجتماعی برای او ترسناک و اضطراب آور است است. این اضطراب و اجتناب بیشتر از ۶ ماه طول میکشد در عملکرد روزمره این فرد اختلال ایجاد میکند.
اختلال پانیک
5.اختلال پانیک: وحشت زدگی یک حمله غیر منتظره است که در چند ثانیه به اوج میرسد و نشانههایی مانند: تپش یا کوبش قلب، احساس تهوع، عرق کردن، گرفتگی، مسخ شدگی، ترس از مردن و گیجی دارد. فرد دائما میترسد که دچار حمله دیگر شود و و سبک زندگی او پس از حمله کاملاً تغییر میکند. همانطور که قبلاً اشاره شد، بیشترین میزان مرخصی گرفتن از محل کار و ترک شغل مربوط به افرادی است که اختلال پنیک را تجربه کردند.
اختلال گذر هراسی(آگروافوبیا)
6.اختلال گذر هراسی(آگروافوبیا): گذر هراسی یا آگروفوبیا ترس و اضطراب شدید که در ۵ موقعیت میتواند گریبانگیر فرد شود. وسایل نقلیه، حضور در فضاهای باز، حضور در فضاهای بسته، ایستادن درصف و شلوغی و تنها ماندن در بیرون از منزل. اختلال در عملکرد پیدا میکند و شدید می ترسد که کسی به او کمک نکند. او ازموقعیتها اجتناب میکند که این ترس و اجتناب بیشتر از شش ماه طول میکشد.
اختلال اضطراب فراگیر

7.اختلال اضطراب فراگیر: بیشتر مربوط به نگرانی و گوش به زنگ بودن است. بیشتر از ۶ ماه در رابطه با همه مسائل احساس نگرانی داشته باشد و این نگرانی در عملکرد روزمره او اختلال ایجاد کند. و معمولاً افراد بیقراری هستند، زود خسته می شود، در تمرکز مشکل دارند، تحریک پذیر هستند و عصبانی میشوند، مشکلات تنش عضلانی دارند و خوابشان نیز نامرتب است.
اختلال اضطرابی ناشی از مواد و دارو
8.اختلال اضطرابی ناشی از مواد و دارو: همانطور که از اسم این اختلال اضطرابی مشخص است، اضطراب ناشی از مصرف مواد مخدر، الکل و مصرف دارو این اختلال را به وجود میآورد.
اختلال اضطرابی ناشی از بیماریهای طبی
10.اختلال اضطرابی ناشی از بیماریهای طبی: به دلیل وجود برخی از بیماری های مزمن که فرد به طور دائمی باید دارو استفاده کند، اختلال اضطرابی ناشی از بیماریهای طبی به وجود می آید.
تست اضطراب
در ادامه برخی از تست هایی که برای اندازه گیری اضطراب در کلینیک های روانشناسی استفاده می شوند، معرفی می شود. توصیه میکنیم که این تست ها با نظارت و تفسیر روانشناس انجام شود.
تست اضطراب بک

1.تست اضطراب بک: آزمون اضطراب بک یکی از مشهورترین تستهای که برای سنجش اضطراب انجام داد. این پرسشنامه یک مقیاس 21 سوالی است که در هر سوال یک ماده از اضطراب سنجیده میشود. دکتر بک و همکارانش در سال ۱۹۸۸ این تست را طراحس کردند. در حال حاضر یکی از کاملترین تست های اضطراب، تست بک است. تست بک علائم بدنی، ذهنی و هراس را بررسی می کند. این نکته مهم را به خاطر بسپارید که این تست علائم اضطرابی شما را طی دوهفته اخیر بررسی میکند. پس از درمان اضطراب، مجددا این تست از شما دریافت میشود تا با نتیجه اولیه مقایسه شود.
تست اضطراب کودکان اسپنس
2.تست اضطراب کودکان اسپنس: این آزمون استعداد برای شناسایی علائم اضطرابی بخصوص هراس اجتماعی در کودکان و نوجوانان بین سن ۳ تا ۱۰ سال طراحی شده است. دارای ۲۸ سوال است که توسط والدین پر میشود در حال حاضر این تست برای درمان اضطراب کودکان از اعتبار ویژه ای برخوردار است.
تست اضطراب زانک
3. تست اضطراب زانک: یک آزمون ۲۰ سوالی است که برای خود ارزیابی در زمینه اضطراب به کار میرود. ۱۶ سوال در این آزمون بر روی نشانههای منفی ناشی از اضطراب تاکید دارد و ۴ سوال روی نشانههای مثبت اضطراب تاکید می کند. دریافت نمره بالا در این تست نشانه اضطراب بالا در شماست .بنابراین اگر در این خود ارزیابی میزان اضطراب شما بالا بود حتماً به مشاور روانشناس مراجعه کنید.
تست اضطراب و هراس اجتماعی
4. تست اضطراب و هراس اجتماعی: این تست توسط کانور و همکاران سال ۲۰۰۰ با ۱۷ سوال و برای سنجش سه جنبه اضطراب یعنی: ترس، اجتناب و مشکلات جسمانی طراحی شده است. هر سوال پنج گزینه دارد و تفسیر آن نیز ساده است. نتیجه این تست برای روانشناس بسیار مهم است تا بتواند روند درمانی مراجع را فرمول بندی کند.
تست اضطراب کتل
5. تست اضطراب کتل: برای سنجش اضطراب افراد بالای ۱۴ سال توصیه می شود از آزمون اضطراب کتل استفاده شود. تفاوت آزمون اضطراب کتل با سایر آزمونها این است که این تست در 20 سوال اضطراب آشکار و در 20 سوال دیگر اضطراب پنهان فرد را میسنجد. نکته مهم دیگر این است که نتایج این تست اضطراب فرد را در ۵ حوزه میسنجد. این حوزهها شامل ناپایداری هیجانی، بی اعتمادی توام با اضطراب، اطمینان به خود، اراده و پایداری خود و تنش عصبی جسمانی است.
تست اضطراب هامیلتون
6. تست اضطراب هامیلتون: یکی دیگر از آزمون های خودسنجی که با 14 عبارت می توانید به اضطراب خودتان نمره دهید، آزمون اضطراب هامیلتون است. این 14 عبارت، در واقع صفات و رفتار شما را می سنجد تا متوجه شوید در چه حوزه هایی دچار اضطراب هستید. در این آزمون که توسط درمانگر نمره گذاری میشود، هر مورد 5 نمره داشته که با توجه به شدت علائم، از صفر تا 4 نمره می گیرد . صفر نشان دهنده عدم وجود آن علامت است و نمره 4 یعنی بیشترین شدت این علامت را دارا هستید. تعدادی از این علائم عبارتند از: خلق مضطرب، تنش، ترس، بی خوابی، اشکال در تمرکز، خلق افسرده، تنش عضلانی یا تیک و….