تست درون گرایی و برون گرایی (آزمون شخصیت)

در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم مهمی به نام ویژگی شخصیتی درونگرایی و برونگرایی آشنا کنیم و تستهای معروفی که در مورد آن وجود دارد را مطرح کنیم.
یکی از ویژگیهای شخصیتی که در علم روانشناسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است، درباره درونگرایی و برونگرایی است. متاسفانه تعاریفی که درباره درونگرایی و برونگرایی ارائه شده است با مفاهیمی مانند خجالتی بودن، منزوی بودن برای درونگرایی و پررو بودن برای برونگرایی اشتباه شده است. برای اولین بار کارل گوستاو یونگ تلاش کرد تا این مفهوم را تعریف کند. در تعریف یونگ، درونگرایی به این معنی است که یک فرد انرژی انگیزه و دغدغه هایش را از درون خود دریافت میکند، اما فرد برونگرا انرژیهای لازم را از جمع میگیرد. از نگاه یونگ همه مفاهیم دارای دو قطب متضاد هستند و درباره درونگرایی و برونگرایی نیز یکی از این دو قطب، بر افراد غلبه دارد. این نکته مهم را به خاطر بسپارید هیچ فردی به صورت مطلق درونگرا یا برونگرا نیست، بلکه غلبه یکی از این دو ویژگی در افراد باعث میشود که آنها درونگرا یا برونگرا باشند. در ادامه به معرفی ویژگیهای مهم درون گرایی- برون گرایی میپردازیم:
ویژگی افراد درونگرا

افراد درونگرا معمولاً ترجیح میدهند که به دنیای ذهنی خود متمرکز باشند سر و صدای زیاد آنها را خسته کرده به محیطهای شلوغ علاقه ای ندارند ترجیح میدهند دوستان کم اما عمیق داشته باشند معمولاً کم حرف هستند و شنوندههای خوبی به حساب میآیند. آنها به اشتباه افرادی خجالتی به نظر میآیند، در حالی که این گونه نیست. آنها از تنهایی، نسبت به جمع لذت بیشتری میبرند و پس از یک معاشرت چند ساعته، ترجیح میدهند چند ساعتی تنها باشند. اطرافیان آنها را افرادی مرموز میدانند که شناختن آنها کار سختی است. در فضای شغلی ممکن است افراد منفعلی به نظر برسند که نظر خاصی ندارند، اما آنها معمولاً سعی میکند حرف همه جمع را بشنوند و سپس نظر خود را بگویند. کار مستقل و آزاد را به کار تیمی ترجیح میدهند، اما در کار تیمی نیز اگر بتوانند نیازها و توانمندیهایشان را بروز دهند، یک فرد تاثیرگذار در تیم خواهد بود.
ویژگی افراد برونگرا

برخلاف ویژگیهایی که از افراد درونگرا گفتیم، افرادی که برون گرا هستند تعداد زیادی دوست دارند، انرژی خود را از جمع میگیرند به محیط های شلوغ علاقه دارند و ترجیح می دهند به صورت دسته جمعی به مسافرت بروند. آنها معمولاً در بیان احساسات خودشان به خوبی عمل می کنند و هیجانات شان به راحتی قابل حدس زدن است. نظرشان را در جمع به راحتی عنوان میکنند و اگر مخالفتی با دیگران داشته باشند، بلافاصله اعلام میکند.
سوال دیگری که مطرح میشود، این است که درونگرایی بهتر است یا برونگرایی؟
همانطور که اشاره کردیم درونگرایی و برونگرایی صرف وجود ندارد بلکه همه انسان ها هر دو ویژگی را دارد اما بنا بر شرایط فیزیولوژیکی، خانوادگی، اجتماعی، محیطی و به خصوص ویژگیهای فرهنگی یکی از این ویژگی ها غالب خواهد شد. نکته جالب توجه این جاست که بسیاری از افراد درونگرا به دلیل اینکه از جمع طرد میشوند تلاش میکند تا نقاب یک فرد برونگرا را داشته باشند تا بتوانند با دیگران راحتتر ارتباط برقرار کنند. این مساله به دلیل طرفداری و حمایت جامعه از افراد برونگراست، بنابراین اصلاً درونگرا بودن یا برونگرا بودن، خوب یا بد نیست.
در برخی از تست های روانشناسی شخصیت یکی از ویژگی های قابل توجه، ویژگی درونگرایی و برونگرایی انسان ها است. بررسی این ویژگی باعث میشود شما شناخت بیشتری از خودتان داشته باشید و همچنین در هنگام انتخاب رشته تحصیلی، شغل و همسر عملکرد بهتری داشته باشید.
تست درون گرایی و برون گرایی

انواع تست هایی که در آنها برون گرایی و درون گرایی اشاره شده است:
تست نئو:NEO-AC
در مدل ۵ عامل بزرگ شخصیت یا همان تست نئو، مک کری و کاستا یکی از عامل های بزرگ تعیین کننده را در بررسی شخصیت یک انسان بحث درونگرایی و برونگرایی او میدانند. برونگرایی عامل دومی است که با سرواژهE در تست نئو معرفی شده است. در این تست، برای اینکه مشاور متوجه شود که تا چه اندازه یک فرد برونگراست از 6 ویژگی و زیرمجموعه استفاده میکند. زیر مجموعهها شامل: صمیمیت، جمعگرایی، جنب و جوش و فعالیت، هیجانخواهی و هیجانات مثبت. فردی که در عاملE نمره پایینی بگیرد، شخص درونگرایی حساب میشود.
تست درونگرایی- برونگرایی آیزنکEPQ
یکی دیگر از تستهایی که برای سنجش درونگرایی-برونگرایی طراحی شده است، تست شخصیت آیزنک است. در این تست، علاوه بر برونگرایی، عواملی مانند روانرنجوری و همچنین دروغگویی سنجیده میشود. شما با جواب دادن به سوالات این تست، میتوانید متوجه شوید که در این 3 عامل چه وضعیتی دارید. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که تمامی تستهای روانشناسی باید توسط روانشناس بالینی و مشاور تحلیل و تفسیر شود.
تست MBTI
یکی دیگر از تستهایی که این روزها در دنیای روانشناسی جای خود را باز کرده است، تست شخصیتMBTI است. از این تست برای شخصیتشناسی در هنگام ازدواج، انتخاب شغل و استخدام استفاده میشود. اما این تست متاسفانه تست مناسبی برای این کار نیست! به دلیل اینکه نتیجه این تست پس از 2 هفته از انجام آن، تغییر میکند! در هرصورت یکی از عواملی که در این تست سنجیده میشود، درونگرایی و برونگرایی است.
تفاوت مهمی که در تست MBTI و NEO درباره درونگرایی و برونگرایی وجود دارد، این است که شما در تستMBTI از یک تیپ صحبت میکنید و باید بپذیرید که یا درونگرا هستید یا برونگرا، اما در تست NEO از یک طیف صحبت میکنیم، یعنی همان مطلبی که کاملاً علمی است و همه انسانها طیفی از این ویژگی را دارند. فرض کنید از شما بپرسند رنگ مورد علاقه شما آبی است یا قرمز؟ در حالی که شما هیچ کدام از این دو رنگ را دوست ندارید! بنابراین وقتی تستی شما را تحت فشار قرار دهد تا یک جواب مشخص بدهید، روایی لازم را ندارد و نمیتوان آن را یک تست علمی به شمار آورد.
حال اگر متوجه شوید که در شخصیت شما، درونگرایی ارجح است یا برونگرایی، چه فایدهای دارد؟
-شما میتوانید دایره دوستان خود را راحتتر انتخاب کنید.
-دلیل اینکه چرا در برخی از جمعها احساس بدی پیدا میکنید را متوجه میشوید.
-در انتخاب شغل خود راحتتر عمل میکنید. برای مثال وقتی میدانید یک فرد درونگرا هستید، در موقعیت شغلی مانند سخنوری، فروش و بازاریابی قرار نمیگیرید.
-در انتخاب همسر با دانستن این ویژگی میتوانید تعارضات بین فردی را راحتتر مدیریت کنید.
-میتوانید رفتارهای خودتان را در محیطهای مختلف، پیشبینی کنید.
-اگر کسی شما را قضاوت کند، با علم و آگاهیای که پیدا میکنید، میتوانید او را توجیه کنید که دلیل رفتار شما چیست.